Hypotension..

Posted: 10/11/2011 in Info kesihatan, Pengalaman

Hypotension or tekanan darah rendah..

Klu ada pnyakit ni kena pndai jaga mkn especially sugar or salt level..

*maybe la,correct me if i’m wrong,i’m not a doctor ya..

If not,xpasal2 bleh pengsan tepi jln mcm saya..

Sblum ni seriously mmg xprnh experience pengsan kat tgh jln..

but suddenly..act,bukanla tgh jln tp kat kaki lima sth like that ya..

Mse tu otw jln kaki dari kampus nak blek kolej..

All of sudden,perut sakit sgt2,kepala mcm kena spin,totally xbleh control..sth like nak pitam..

Then,rest jap kat bangku..*thankgod ada bangku..

Tapi,da rest pun still sakit x berkurang..

Xtau la cmne bleh berdiri mse tu,pastu kaki terasa lemah sgt2,pastu terjatuh..

mse tu separuh sedar,mmg da xpikir mata2 yg memandang..juz menanggung ksakitan je..

Luckily ada student2 senior tolong,da la mse tu sorang2..yg tlong tu pun bukan org yg dikenali..

*thanks a lot sbb sudi membantu,klu x silap senior tu pkai uniform jururawat..mm..mgkin kot..

Disbbkan diorg dari fakulti sains kesihatan,diorg ada advantage utk call universiti punya ambulance..

A few minute after that,i’m better than before..da elok skit,da bleh bagi respond and bleh berjln..

*Nsib baik ambulance dtg xbunyi siren then park kat blkg bgunan..kurg la sket rse segan kat org2 yg tengok..

Kat Pusat Kesihatan,jumpa dgn pegawai perubatan and amik ubat..

Katanya,sakit prut sbb gastric..*mse tu mmg blom mkn pon coz time tu la otw nak gi mkn..

the rest,yg pitam2 tu sbb HYPOTENSION..sakit berganda rupanya…

It’s okay la,bukan ke setiap ksakitan tu menghilangkan dosa2 kecil… (n_n)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s