UiTM Kampus Puncak Alam,Asasi Sains

Posted: 28/10/2011 in Cita cita, Pengetahuan

Minggu pertama kat Palam,ada orientasi dikenali sbg ‘Minggu Destini Siswa’

MDS

Jom tengok apa ada kat UiTM Palam ni..

Ada 2 asasi,Asasi Sains dan Asasi Kejuruteraan. Some info bout asasi sains.

Student Asasi Sains akan belajar 6 subjek..Math, Chemistry, Physics, Biology, BEL & CTU

BEL & CTU adalah subjek tambahan,korg juz perlu lulus 2 subjek ni klu nk trus smbung semester 2.

Buku2 plak,agak mahal,tapi common utk student U..

Buku2 yang tebal2 tu,buku teks..kat b.teks tu ada kod/password utk buat mastering assignment.

Assignment kena buat secara online..kat laman web MyLabPlus.

Selebihnya termsuklah buku math, BEL & lab manual. Ada juga slide notes drpd lecturer..

Bleh gak klu b.teks tu divide kpd bbrapa buah buku..mcm buku housemate kat atas nie..

Utk amik final exam,kena wat course registration..

act,utk student asasi, pusat asasi uitm dah registerkan automatik..

even auto,still kena check data peribadi mcm ic no and student no..

That’s all…Good Luck!!

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s