Setelah beberapa bulan…

Posted: 22/07/2011 in Uncategorized

Sekejap jer masa berlalu,tup2 da hampir 3 bulan tak update benda alah ni,busy macam PM la.. Ke mana setelah beberapa bulan?? Syukur alhamdulillah,dapat further study kat IPTA, UiTM Kampus Puncak Alam,Selangor… Dapat ambil Foundation In Science untuk 2 semester sahaja,this is the fast track utk sambung degree..or pre-degree..

Agak lama masa yang diambil untuk adapt kat tmpt baru,dgn ketiadaan kluarga..mmm.. Minggu Destini Siswa di UiTM sangat memberi impak,mcm2 rasa yang ada..minggu pertama,tak la segempak yang disangka cause penuh dengan aktiviti yang agak ‘extreme’,penat je lebih sometimes ada yang fun but nothing much.

Firstly dapat berada kat course ni,sgt2 humble sebab kebanyakannya datang daripada sekolah2 yang hebat..SBP,MRSM,SM Sains..dll,but me,where did i come from..? No one knows..but still proud where did i come from,no need to mention… Okay,keluar je dri rumah untuk smbung study juz dgn satu azam untuk belajar bersungguh-sungguh..semoga dipermudahkan urusan..aminnn..

Friends…mmm..ada yg sgt act,ada yang sgt baik,mcm2 perangai,yang pelik pun ada.. My housemate n roomate,mm,very tip top..thankgod! Act,there’s a lot of things to share,juz quite dont remember what to share,my fingers mcm freeze bila nak taip post. Another one,i got new lappy,named it as ‘LAPPINK’ coz it’s colour is PINK..i’m not too fancy of pink,but it’s juz a coincidences,speechless..

Well,it’s quite a great experiences to stay in college,before,i never used to stay far from family,no hostel..juz at home. But now,i’ve to be more and more independent,like this word ‘NO PAIN NO GAIN’!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s