Cuti Yang Panjang

Posted: 15/03/2011 in Uncategorized

Cuti yang teramat panjang…dari satu hari ke hari yang lain..dari satu bulan ke bulan yang lain..apa hasil drpd cuti itu..hmmmm *thinking~~

Break after SPM exam pada 13.12.2010..

Disember 2010,pergi bercuti satu family kat Langkawi & Cameron highlands.. until hujung bulan disember..a bit tired but it was fun!!

Januari 2011,just stay kat rumah and doing chores yang tak kan pernah habis..tapi nak buat camne,dah memang tu krja perempuan. Then,just tolong my mum masak.. Miss my school day so much..friends,teachers,my books…hu~~

Feb 2011,start follow cerita2 & program kat tv..betul2 lps geram after a few month tak tengok tv.. Lama2 rasa sgt buang masa coz just duduk dpn tv and do nothing.. Takut gak klu otak ni berkarat coz dah lama x bukak buku.. Buku yg dibaca spnjg cuti juz magazine2 milik my mum..eg: Rapi,Midi (even tjuk dy midi,tpi byk info kesihatan dlm majalah ni),Wanita,Saji,Rasa,Mastika,Infiniti,Al-Islam,iSihat dll.. Surat khabar pun still baca.. Ada jugak try peraduan2 dlm akhbar tu.. Penting utk baca paper coz nak follow iklan & permohonan utk student lepasan SPM..*harus alert all da time.. Sometimes,kat bilik ada gak try wat latihan2 mse skola..*rasa cam nak pergi skola jer..

Mac 2011,byk buat permohonan sana sini,xbyk sgt la..biasa2 saja..harap2 Allah permudahkan segala urusan untuk my future..xsabar nak sambung study.. Dapat pulak birthday gift dari parent *saya dapat gitar..act,my birthday bulan 4..my mum kata klu bagi bulan 4,tkut xsmpt nak blajar main gitar..sementara ada masa,boleh la main gitar kat umah.. Dah lama nak blajar main gitar..huhu..finally..i got it..thanks a lot yeah!! so,now..sdg melatih diri bermain gitar..and actually its not easy..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s